T: +31 495 - 31 72 08    E: info@neeboer.nl

Verstaanbaarheid van dialogen is natuurlijk belangrijk voor een film, toch willen ze niet altijd even verstaanbaar op de opname. Dit kan komen door bijvoorbeeld veel wind, set geluiden of verkeersgeluiden. Hierdoor moeten de dialogen opnieuw worden opgenomen in de studio ook wel ADR (Automatic Dialogue Recording) genoemd.

Samen met de regisseur bespreken wij met de acteur de tekst die hij/zij opnieuw moet inspreken. Belangrijk is om bij deze opnamen te letten op een zo perfect mogelijke opname waarin emotie, lipsync en intonatie allemaal juist zijn. De acteur moet zich als het ware weer op de set voelen zodat de nieuw opgenomen tekst precies aansluit bij het beeld. De kijker krijgt anders het gevoel dat alles is nagesynchroniseerd.

Tegenwoordig wordt 30 - 70% van alle films middels ADR opnieuw ingesproken, dus het is ook geen zwakte bod om acteurs opnieuw de teksten te laten spelen. Toch is het raadzaam om ons als post productie bedrijf zo vroeg mogelijk te betrekken bij de opname zodat wij in een vroeg stadium samen overleg kunnen voeren over hoe het geluid op te nemen.

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je in op onze nieuwsbrief